Welkom

Parkeren aan de wit geschilderde villa verliep vlot dankzij de parkeerstroken voor de woning. “Een groot, goed onderhouden, klassevol huis’ is mijn eerste indruk.
 

Karl ontvangt me hartelijk, toch wel mijmerend om wat was. Een huis verkopen is ook altijd een stukje afscheid nemen...  

_G2A5735.jpg

We gaan verder

De ruime, afzonderlijke keuken is in wengé, een donkere houtsoort, en naar mijn smaak nog altijd mooi, maar de binnenkasten verraden dat hier veel werd gekokkereld en deze keuken zijn dienst meer dan bewezen heeft. Vernieuwing is aan de orde. Een deel van de toestellen is wel recent vernieuwd.   .   

 

Vanuit de keuken stap je ook in de tuin, richting garages. De keuken is een sas tussen de praktijkruimtes en leefruimte. De twee grote kantoren/praktijkruimtes hebben een eigen sanitair blokje. Vanuit de kantoorruimte kan je in de kelder of archiefruimte. De vloerbekleding in de burelen is in vinyl, een donkergrijze tegel-imitatie.  Voor allerhande professionele doeleinden kunnen deze ruimtes gebruikt worden. Het thuis genieten en het in de praktijk werken kan je perfect scheiden.  

_G2A5767.jpg

Cijfers

 • EPC: 361

 • bewoonbare oppervlakte GV + verdiep : 379m²  

 • kelder: 151 m²

 • grondoppervlakte: 764 m²

 • aantal slaapkamers: 6

 • praktijkruimtes/kantoren : 2 

 • type verwarming: gas  - combinatie radiatoren/convectoren/gashaard

 • nieuwe gasketel 2018

 • houten schrijnwerk afzelia & meranti

 • 2 x regenput van 5000 l

 • 1 x septische put voor 10pers

 • onder de vloer : thermische isolatieplaten polyurethaan

_G2A5775.jpg
_G2A5778_edited.jpg

Het gelijkvloers

De twee statige inkomdeuren met deuromlijsting in witsteen, één voor het privé gedeelte en één voor de praktijk, zetten meteen de toon. Praktisch doordacht, een goede circulatie, grote ruimtes en veel licht zijn de rode draden.  

De hal in natuursteenvloer is een ‘zes-deuren-punt’: je vindt er naast de inkomdeur, de deur van het gastentoilet, de hal van de praktijk, de kelder, de keuken en deze naar de leefruimte.   

De grote leefruimte met ramen alom baadt in het licht.    In de vloer zijn convectoren ingewerkt en de statige schouw met gashaard is een eye-catcher. De houten ramen in afzelia zijn voorzien van houten luiken of rolluiken. De leefruimte heeft zijn ideale aansluiting op het terras via de porte-fenêtre.  Op het terras is een zonneluifel voorzien over de breedte van het raam.

_G2A5724.jpg

De verdieping

De ruime hal met zijn statige trap geeft cachet aan de woning. 

Naast de grote ouderkamer zijn er nog 5 slaapkamers, waarvan 2 met eigen lavabo. (op het plan zijn 5 kamers ingetekend) Elke kamer biedt zijn mogelijkheden en is vrij groot. Ik laat hier graag de foto’s en de 3D-beelden spreken.

 

De vloerbekleding over heel het verdiep is erg netjes uitgevoerd in laminaat. Het toilet is toegankelijk via de hal, of via de badkamer palend aan de ouderslaapkamer. De badkamer heeft een douche, een bad en dubbele lavabo.  Toen Chique, nu Vintage.. :) 

De zolder kan je op via het luik in de kinderhal. Er is rotswol-isolatie aangebracht tussen het onderdak en de kepers.

_G2A5744.jpg

Weetje

Wie veel ruimte zoekt, is hier aan het juiste adres.  

Met de wagen rijd je in de garage via twee geautomatiseerde poorten, langs de straatkant Roggeveld.  

Best wel handig, want aan de achterzijde van de woning kom je onmiddellijk in het speelgedeelte van de tuin.   De kids kunnen er veilig spelen en is een handige route voor het stallen van de fietsen of om de boodschappen bestemming te geven.